De plek...

De plek...
De plek...

maandag 27 augustus 2018

Een kas en nog zo wat..

Voor deze vakantie moest er vooraf heel wat worden geregeld.
We hadden een tuinkas op de kop kunnen tikken. Niet zo'n leuk klein gezellig kneuterig kasje, nee een kas van 12 x 6 meter, 2,50 hoog, van staal en glas.



Op het afbouwen daarvan hadden we ons al aardig verkeken. In plaats van 2 dagen kostte het een dag extra, 3 hele lange dagen.
En waar we ook niet helemaal aan hadden gedacht was het gewicht, met name van het glas... 1100 kilo alleen al aan glas, wat we moesten verpakken en meerdere malen sjouwen en verplaatsen.
Best een klusje dus...
Het staal was wel goed te tillen omdat dat natuurlijk losse elementen zijn, hoewel zeer onhandig qua afmetingen.

Afijn er moest dus een bus gehuurd... En omdat we dan toch alle ruimte hadden (dachten we) hebben we ook 6 zwarte IBC tanks gekocht en 80 steigerhout planken om meubels en zo te gaan maken.
Maar toen we gingen optellen bleek dat dus 1100 kilo glas, 500 kilo staal, 900 kilo hout, 180 kilo tanks en voor de leut ook nog een betonmolen erbij 😳.

Toch eens informeren naar het maximum laadgewicht van de bus..... eh 800 kilo.....
Gelukkig bleek dit bij ophalen geen juiste informatie te zijn geweest maar - uiteraard - moesten we wel 2x gaan rijden omdat het er never nooit niet allemaal in 1x in paste.

De dag vóór vertrek op pad geweest om de spullen op te halen. Dus inladen en thuis weer uitladen...
Na een rit binnendoor met een prima gehuurde bus is de eerste lading in Frankrijk aangekomen, dus... uitladen.

Hier hebben we dus 1100 kilo aan glas uitgeladen en nog wat kilootjes andere spullen💪


Lex is best een beetje moe na de reis......









Toen is hij nog een keer richting Nederland vertrokken om de rest van de spullen op te halen en was dit de laatste lading. Vervolgens weer terug en met de auto retour om dan eindelijk aan de vakantie te beginnen.

Het plan voor deze vakantie was om (een deel) van de achterkant van het huis te voegen. Omdat het nogal een lastig stuk leek zat alleen de bovenkant in de planning. Een stuk aangesmeerd over de hele breedte, ijzeren pinnen en andere vreemde onderdelen. Je weet nooit wat er onder tevoorschijn komt.

Dus steiger gaan bouwen, helaas net te smal om de hele breedte van de gevel in een keer te doen, en gaan bikken.

Wat er onder vandaan kwam viel nog mee dus we hebben alles weer mooi kunnen maken, en tegelijk de dakrand van hout een nieuwe lik beits gegeven.



 Schiet al lekker op en het verschil mag duidelijk zijn wat je nét naast de steiger ziet of wat er al gedaan is.

De betonmolen leverde een stuk minder zwaar werk op voor Lex, want het droge zand/kalk mengen is zwaar werk. Nu was het alleen het mengsel met water aanmaken, maar dat moet toch in delen omdat het anders te snel opdroogt of dat Lex de ton niet naar boven krijgt..

Het resultaat is er weer naar!


Topteam LexEllie heeft weer een klusje geklaard!






















Tussen al het werk door en erna hadden we gezien dat de kersen dit keer overvloedig aanwezig waren en dat we precies op het juiste moment in de buurt waren.

We konden gaan plukken! En dat hebben we gedaan. Ongeveer 6 kilo hebben we geplukt en de boom was nog lang niet leeg, maar meer konden we niet op of bewaren.

Ook de pruimen waren rijkelijk aanwezig, maar deze waren nog lang niet goed genoeg om te plukken.

Misschien de volgende vakantie...











Geen opmerkingen:

Een reactie posten